SPISEHUSET ROMUS

Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening.

ÅBNINGSTIDER

I september 2015 åbnede Rørvig Kro “Spisehuset ROMUS”, som en del af Roskilde Museum.

Spisehuset ROMUS er en frokostrestaurant, men har også mulighed for at skabe hyggelige rammer for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset.

Restaurantens vægge, loft og lamper er dekoreret og designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes.

Vores mål er at drive spisehuset ROMUS i samme ånd og sjæl,som vi gør det på Rørvig Kro. Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Spisehuset ROMUS

Med venlig hilsen

Tanja og Lars

Husk! Spisehuset ROMUS afholder “Folkekøkken” hver onsdag aften kl. 17.00-19.30
Se menuen under fanen Folkekøkken

MENU

Anretninger

  • Frokostanretning – sild, 3 kolde anretninger, lunt og ost 165,-

De Kolde

  • Sildetallerken – 3 slags sild med kapers, cremefraiche og løg 99,-
  • Hjemmerøget laks – salat, tomater, kryddderurtecreme, kapers og toast 145,-
  • Hønsesalat – ristede svampe, bacon og sprød salat 138,-

Suppe

  • Hummerbisque med stegt fisk og urter 139,-

Salater

  • Caesarsalat med kylling – brødcroutoner, bacon og parmesan 133,-
  • Gratineret Gedeost – syltede valnødder, honning, balsamico og tomat 139,-
  • Salat Nicoise – tun, avocado, æg, løg, piment og grov pesto 133,-

Klassikeren

  • Ravioli- grøntsagsfyld, urter og hummerglace 143,-
  • Pariserbøf – kapers, rødbede, pickles og æggeblomme 143,-
  • Omelet – skinke, ost, tomat og salat 143,-
  • Burger- salat, tomat, agurk og ovnbagte kartofler 143,-

Ost

  • Ostetallerken – 5 slags udenlandske og danske oste, hjemmebagt brød 97,-

Til de små

  • Pasta – med kødsauce 85,-
  • Stegt Fisk – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
  • Hakkebøf – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
  • Kylling – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
FOLKEKØKKEN

Hver onsdag  kl. 17.00 – 19.30
kr. 139,-

Menu 11. okt.
Helstegt Rødspætte med citron,
persillesovs, kartofler og fennikelcrudite

Menu 18. okt.
Tarteletter med høns i asparges

Menu 25. okt.
Vildtragout med cremet æblesalat

Menu 1. nov.
Lakselasagne
med salat af broccoli og æbler

Menu 8 nov.
Glaseret Skinke i soja og sesam
med kartoffelgratin og spidskålssalat

Menu 15 nov.
Citrusmarineret Unghane med bagt kartoffel fyldt med tomat, rødløg, agurk og creme fraiche,
dertil hovedsalat med mormor dressing.

Menu 22 nov.
Wienersnitzel med stegte kartofler
og rødkålssalat med appelsin og hasselnødder

Menu 29 nov.
Stegt flæsk med persillesovs og katofler
dertil dampede gulerødder og bønner

Menu 6 dec.
Gullash suppe med oksebov, kartofler,
persille og creme fraiche, dertil frisk pæresalat

Menu 13 dec.
Carbonader med “Fritata”
kartoffel, rød peber, squash og gaudaost

Menu 20 dec.
Andesteg med brunede kartofler
grønkålssalat og granatæbler

TØRSTEN

Champagne

  • Cava Brut – Dominio de los Duques gl. 75,- / 395,-
  • J. Charpentier Champagne – Brut Tradition 495,-

Hvidvin

  • Le petit Blanc – Chardonnay, Lanqurdoc, Frankrig gl. 64,- / 285,-
  • 2014 Meierer – Riesling, Mosel, Tyskland gl. 85,- / 375,-
  • 2016 Stich- Jackson Estate, Sauvignon Blanc, New Zealand 410,-
  • 2015 Renommée – Chardonnay, Bourgogne, Frankrig 449,-

Rose

  • 2016 Mescladís – Pic Saint-Loup, Lanquedoc, Frankrig gl. 68,- / 345,-

Rødvin

  • 2013 Douglass Hill – Cabernet Sauvignon, Californien gl. 68,- / 320,-
  • 2015 SP Spätburgunder – Weingut Hensel, Tyskland gl. 89,- / 410,-
  • 2015 Barbera d’Alba – Piemonte, Italien 390,-
  • 2013 Zinfandel – Francis Coppola, Diamond Collection, Californien 525,-

Dessertvin

  • Malus Danica – Æbleisvin, Randers, Danmark gl. 85,- / 450,-
  • Banyuls 5 ans Dáge – Baillausy, Provence, Frankrig gl. 85,- / 425,-

Øl

  • Herslev Bryghus fl. 0,5 l
    Pilsner, Hvedeøl, India Pale Ale, India Dark Ale og Sæsonnens Øl 68,-
  • Tuborg, Tuborg Classic, Carlsberg, Tuborg Super Light 32,-
  • Guld Tuborg 38,-

Akvavit & Snaps

  • Hjemmelavet Snaps
    Porse/Rakler, Grøn Valnød, Perikum, Fennikel/Krondild, Paradisæble, Skovjordbær 49,-
  • Rød Aalborg, Linie Akvavit, Jubilæum 39,-

Sodavand

  • Cola, Cola Zero, Sprite, Squash, Rød, Citron, Lemon, Tonic, Cocio 32,-
  • San Pellegrino
    Limonata (citron), Aranciata (appelsin), Arranciata Rosso (Blodappelsin), Pompelmo (grape) 32,-

Saft og Juice

  • Tranebærsaft, Hyldeblomstsaft, Æblejuice, Appelsinjuice 32,-

Vand

  • San Pellegrino & Panna 45,-
HYGGEN

Kaffe

  • Stempel Kaffe 32,-
  • Americano 36,-
  • Espresso enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Cortado enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Macchiato enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Cafe Au Lait 38,-
  • Cappucino 38,-
  • Cafe Latte 40,-
  • Varm Chokolade 45,-
  • The – A. C. Perch thehandel 38,-
  • Iskaffe 40,-
  • Irish Coffee 85,-

Det Søde

  • CitronMarengs tærte med hjemmelavet is 65,-
  • Gateau Marcel Chokoladekage med hjemmelavet is 65,-
  • Trifli af sensommerens bær 65,-
  • Petit Four chokolader – hjemmelavede 50,-
SELSKABER

Vi kan hjælpe med selskaber i lokalerne på Roskilde Museum, hvor vi har mulighed for både store og små selskaber, men vi hjælper også glædeligt, hvis I ønsker at holde festen hjemme og få maden bragt.

I kan lade jer inspirere under vores menu her på siden eller kigge på hjemmesiden til vores moder restaurant www.roervigkro.dk
Mad fra begge restauranter kan arrangeres til jeres selskaber.

I er velkomne til at skrive til os, med evt specielle ønsker. Det meste kan lade sig gøre og vi kan sende jer et uforpligtende menuforslag.

Kontakt os på: 

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
E roervigkro@mail.dk
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

JUL & NYTÅR

NYTÅRSMENU
Ud af huset

Der aftales afhentningstidspunkt hvor der vil blive gennemgået
de få anretnings- og tilberedningsmetoder og vi sender jer godt afsted med mad og en
tegning og beskrivelse, så I kan afholde en nem og rolig nytårsaften i eget hjem

menu
inkl. 3 slags hjemmebagt brød

Menuen bliver annonceret omkring november måned

3 retter 475,-
4 retter 535,-
5 retter 595,-


JULEFROKOST
Ud af huset

min. 12 pers.

Den enkelte julebuffet

– Sild
– Graved Laks
– Hjemmelavet Kalveposteg
– Glaseret Skinke
– Mørbradbøf

– Ris a la mande

250,-

Den store julebuffet

– Sild
– Graved Laks
-Æg og Søkogte rejer
– Hjemmelavet Kalveposteg
– Glaseret Skinke
– Mørbradbøf
– Confit af And
– 3 slags hjemmebagt brød

– Ris a la mande

300,-

Kontakt os på: 

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
E roervigkro@mail.dk
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

KONTAKT

Du er velkommen til at kontakte os angående selskaber eller andre forespørgsler.
Ved mail – husk gerne at tilføje telefonnummer og antal personer.

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

FIND VEJ

ÅBNINGSTIDER

Mandag: Lukket

Tirsdag: 11:00 – 16:00

Onsdag: 11:00 – 19:30

Torsdag – Lørdag: 11:00 – 16:00

Søndag: Lukket

MENU

Anretninger

  • Frokostanretning – sild, 3 kolde anretninger, lunt og ost 165,-

De Kolde

  • Sildetallerken – 3 slags sild med kapers, cremefraiche og løg 99,-
  • Hjemmerøget laks – salat, tomater, kryddderurtecreme, kapers og toast 145,-
  • Hønsesalat – ristede svampe, bacon og sprød salat 138,-

Suppe

  • Hummerbisque med stegt fisk og urter 139,-

Salater

  • Caesarsalat med kylling – brødcroutoner, bacon og parmesan 133,-
  • Gratineret Gedeost – syltede valnødder, honning, balsamico og tomat 139,-
  • Salat Nicoise – tun, avocado, æg, løg, piment og grov pesto 133,-

Klassikeren

  • Ravioli- grøntsagsfyld, urter og hummerglace 143,-
  • Pariserbøf – kapers, rødbede, pickles og æggeblomme 143,-
  • Omelet – skinke, ost, tomat og salat 143,-
  • Burger- salat, tomat, agurk og ovnbagte kartofler 143,-

Ost

  • Ostetallerken – 5 slags udenlandske og danske oste, hjemmebagt brød 97,-

Til de små

  • Pasta – med kødsauce 85,-
  • Stegt Fisk – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
  • Hakkebøf – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
  • Kylling – grønt og ovnbagte kartofler 85,-
HYGGEN

Kaffe

  • Stempel Kaffe 32,-
  • Americano 36,-
  • Espresso enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Cortado enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Macchiato enkl. 26,- / Dobb. 36,-
  • Cafe Au Lait 38,-
  • Cappucino 38,-
  • Cafe Latte 40,-
  • Varm Chokolade 45,-
  • The – A. C. Perch thehandel 38,-
  • Iskaffe 40,-
  • Irish Coffee 85,-

Det Søde

  • CitronMarengs tærte med hjemmelavet is 65,-
  • Gateau Marcel Chokoladekage med hjemmelavet is 65,-
  • Trifli af sensommerens bær 65,-
  • Petit Four chokolader – hjemmelavede 50,-
KONTAKT

Du er velkommen til at kontakte os angående selskaber eller andre forespørgsler.
Ved mail – husk gerne at tilføje telefonnummer og antal personer.

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

FOLKEKØKKEN

Hver onsdag  kl. 17.00 – 19.30
kr. 139,-

Menu 11. okt.
Helstegt Rødspætte med citron,
persillesovs, kartofler og fennikelcrudite

Menu 18. okt.
Tarteletter med høns i asparges

Menu 25. okt.
Vildtragout med cremet æblesalat

Menu 1. nov.
Lakselasagne
med salat af broccoli og æbler

Menu 8 nov.
Glaseret Skinke i soja og sesam
med kartoffelgratin og spidskålssalat

Menu 15 nov.
Citrusmarineret Unghane med bagt kartoffel fyldt med tomat, rødløg, agurk og creme fraiche,
dertil hovedsalat med mormor dressing.

Menu 22 nov.
Wienersnitzel med stegte kartofler
og rødkålssalat med appelsin og hasselnødder

Menu 29 nov.
Stegt flæsk med persillesovs og katofler
dertil dampede gulerødder og bønner

Menu 6 dec.
Gullash suppe med oksebov, kartofler,
persille og creme fraiche, dertil frisk pæresalat

Menu 13 dec.
Carbonader med “Fritata”
kartoffel, rød peber, squash og gaudaost

Menu 20 dec.
Andesteg med brunede kartofler
grønkålssalat og granatæbler

SELSKABER

Vi kan hjælpe med selskaber i lokalerne på Roskilde Museum, hvor vi har mulighed for både store og små selskaber, men vi hjælper også glædeligt, hvis I ønsker at holde festen hjemme og få maden bragt.

I kan lade jer inspirere under vores menu her på siden eller kigge på hjemmesiden til vores moder restaurant www.roervigkro.dk
Mad fra begge restauranter kan arrangeres til jeres selskaber.

I er velkomne til at skrive til os, med evt specielle ønsker. Det meste kan lade sig gøre og vi kan sende jer et uforpligtende menuforslag.

Kontakt os på: 

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
E roervigkro@mail.dk
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

FIND VEJ

TØRSTEN

Champagne

  • Cava Brut – Dominio de los Duques gl. 75,- / 395,-
  • J. Charpentier Champagne – Brut Tradition 495,-

Hvidvin

  • Le petit Blanc – Chardonnay, Lanqurdoc, Frankrig gl. 64,- / 285,-
  • 2014 Meierer – Riesling, Mosel, Tyskland gl. 85,- / 375,-
  • 2016 Stich- Jackson Estate, Sauvignon Blanc, New Zealand 410,-
  • 2015 Renommée – Chardonnay, Bourgogne, Frankrig 449,-

Rose

  • 2016 Mescladís – Pic Saint-Loup, Lanquedoc, Frankrig gl. 68,- / 345,-

Rødvin

  • 2013 Douglass Hill – Cabernet Sauvignon, Californien gl. 68,- / 320,-
  • 2015 SP Spätburgunder – Weingut Hensel, Tyskland gl. 89,- / 410,-
  • 2015 Barbera d’Alba – Piemonte, Italien 390,-
  • 2013 Zinfandel – Francis Coppola, Diamond Collection, Californien 525,-

Dessertvin

  • Malus Danica – Æbleisvin, Randers, Danmark gl. 85,- / 450,-
  • Banyuls 5 ans Dáge – Baillausy, Provence, Frankrig gl. 85,- / 425,-

Øl

  • Herslev Bryghus fl. 0,5 l
    Pilsner, Hvedeøl, India Pale Ale, India Dark Ale og Sæsonnens Øl 68,-
  • Tuborg, Tuborg Classic, Carlsberg, Tuborg Super Light 32,-
  • Guld Tuborg 38,-

Akvavit & Snaps

  • Hjemmelavet Snaps
    Porse/Rakler, Grøn Valnød, Perikum, Fennikel/Krondild, Paradisæble, Skovjordbær 49,-
  • Rød Aalborg, Linie Akvavit, Jubilæum 39,-

Sodavand

  • Cola, Cola Zero, Sprite, Squash, Rød, Citron, Lemon, Tonic, Cocio 32,-
  • San Pellegrino
    Limonata (citron), Aranciata (appelsin), Arranciata Rosso (Blodappelsin), Pompelmo (grape) 32,-

Saft og Juice

  • Tranebærsaft, Hyldeblomstsaft, Æblejuice, Appelsinjuice 32,-

Vand

  • San Pellegrino & Panna 45,-
JUL & NYTÅR

NYTÅRSMENU
Ud af huset

Der aftales afhentningstidspunkt hvor der vil blive gennemgået
de få anretnings- og tilberedningsmetoder og vi sender jer godt afsted med mad og en
tegning og beskrivelse, så I kan afholde en nem og rolig nytårsaften i eget hjem

menu
inkl. 3 slags hjemmebagt brød

Menuen bliver annonceret omkring november måned

3 retter 475,-
4 retter 535,-
5 retter 595,-


JULEFROKOST
Ud af huset

min. 12 pers.

Den enkelte julebuffet

– Sild
– Graved Laks
– Hjemmelavet Kalveposteg
– Glaseret Skinke
– Mørbradbøf

– Ris a la mande

250,-

Den store julebuffet

– Sild
– Graved Laks
-Æg og Søkogte rejer
– Hjemmelavet Kalveposteg
– Glaseret Skinke
– Mørbradbøf
– Confit af And
– 3 slags hjemmebagt brød

– Ris a la mande

300,-

Kontakt os på: 

SPISEHUSET ROMUS
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4640 8043
roervigkro@mail.dk

RØRVIG KRO
Toldbodvej 55
4581 Rørvig
5991 8043
E roervigkro@mail.dk
Besøg Rørvig Kro´s hjemmeside

ÅBNINGSTIDER

Mandag: Lukket

Tirsdag: 11:00 – 16:00

Onsdag: 11:00 – 19:30

Torsdag – Lørdag: 11:00 – 16:00

Søndag: Lukket

Til top
post-2995

Foredrag: Struensee!

BEGIVENHED

– landsforræder, lykkeridder og tragisk helt. 3. oktober kl. 19-21 kan du hører Historiker Ulrik Langen fortælle om J.F Struensee. Mange etiketter er blevet hæftet på J.F. Struensee – både da han lavede, og efter at han i 1772 blev henrettet. Selv om Struensee i sin korte tid ved magten nåede at gennemføre et utal af reformer, er det de politiske intriger og trekantsdramaet mellem Christian 7., dronning Caroline Mathilde og Struensee, der har fået et langt liv – i faglitteratur, film og fiktion.
I dette foredrag fortæller Ulrik Langen historien om både den virkelige og den fiktive Struensee.En af de vigtige milepæle på vejen til den moderne samfundsorden er de reformer, som J.F. Struensee gennemførte under Christian VII under stort drama og opmærksomhed.
Roskilde lagde by til en af landets fire stænderforsamlinger i 1800-tallets første halvdel. Det var et vigtigt næste skridt på vejen mod opløsningen af enevælden og etableringen af et demokratisk folkestyre. Vi går på sporet af demokratiets historie og skuer tilbage til enevældens tid, system, og den gradvise op-løsning af samme. Tag med professor Ulrik Langen på en spændende rejse gennem historien om Struensee.
Tid, pris, sted
3. oktober kl. 19-21
120 kr. Billetter købes på Billetto.dk. Fra 1. september desuden i butikken på Roskilde Museum.
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

post-3027

Under overfladen

BEGIVENHED

Verdensavsdag på Roskilde Museum 28. september kl. 16.-17.30 med fokus på Middelalderarkæologi tilsat en fyraftensøl. Nede under beboelseshusene, forretningerne, skolerne og gaderne i Roskilde centrum ligger den – den gamle middelalderby. I middelalderen var Roskilde en af de største og vigtigste byer i landet med livlig handel, veluddannede borgere og tilrejsende fra nær og fjern. Byen havde 5 klostre og 13 sognekirker – og så naturligvis et bispesæde og en domkirke!

Den 28. september fejrer Roskilde sin status som verdensarvsby. Domkirken står i centrum for den fortælling, men hvordan så den omkringliggende by egentlig ud, og hvad ved vi om den? Hør feltarkæolog Gunvor Christiansen fortælle om sine erfaringer med Roskildes middelalder – altså med den del, der ligger under jorden. Hvordan kan det, arkæologerne finder under jorden, sige noget om det, der lå over jorden? Bliv klogere på arkæologernes arbejde og deres måder at indsamle viden på. Hvad ved vi – og hvad ved vi ikke? Historien består også af alt det, vi ikke kan se, og store dele af Roskilde by er aldrig blevet udgravet.

Der ligger stadig masser af viden dernede, blandt andet fredede fortidsminder, som ligger under overfladen. Derfor er det også ganske særligt, når muligheden byder sig for udgravninger på steder som Stændertorvet og Sortebrødre plads. Kom tæt på arbejdet med de arkæologiske udgravninger i Roskildes middelalderhistorie. Som noget helt specielt får du også mulighed for at trække i de hvide handsker og få nogle af de arkæologiske fund i hænderne.

Vi glæder os til at se dig – og vi giver en fyraftensøl eller –vand!

Tid, pris, sted
28. september 2018 kl. 16-17.30
75 kr., inkl. en øl eller vand. Begrænset antal billetter. Billetter købes på billetto.dk eller i billetsalget på Roskilde Museum
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

post-3006

Lav din egen rosenkrans

BEGIVENHED

Verdensarvsdag for børn på Roskilde Museum den 28. september kl. 14. – 18. I middelalderen var der 13 sognekirker i Roskilde – og en domkirke. De var alle katolske – ligesom kirkerne i resten af Danmark. Den katolske kirke havde andre ritualer og skikke, end vi har i folkekirken i dag. En af dem var at bruge rosenkrans. Kom ind på Roskilde Museum, lav din egen rosenkrans og hør vores formidler fortælle om tro og dagligliv i middelalderens Roskilde.

Tid, pris, sted
28. september, kl. 14.00-18.00
Aktiviteten er gratis. Alm. entré til resten af museet
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

post-1306

Kirkeklokker og ko-lort

BEGIVENHED

Verdensarvsdag på Roskilde Museum den 28. september kl. 14.15.30. Tag med på en sjov og anderledes byvandring for hele familien, og oplev Roskildes middelalder på en ny måde, når vi snuser, føler, lytter og smager os gennem historien. Vi markerer Roskildes verdensarvsdag med fortællinger om byen udenom domkirken.

Hvordan lugtede middelalderen?
Hvordan lugtede Roskilde i middelalderen? Måske temmelig meget af dyr, af tis og af spegesild? Lad jer føre med på en levende rejse gennem Roskildes middelalderhistorie. Vi går en tur gennem byen og fortæller spændende historier fra Roskildes middelalder. Undervejs er der indlagt små, sanselige oplevelser, som vil få byen og dens historie til at træde levende frem. Vi giver vores bud på, hvordan byen lugtede, smagte, lød og føltes i middelalderen.

Domkirken var centrum for livet i Roskilde i middelalderen, men omkring den var der masser af aktivitet. Der var handlende med eksotiske varer fra udlandet og pilgrimsrejsende fra nær og fjern, som kom for at besøge byens kirker og klostre. Byens borgere holdt køer, grise, høns og heste. Der blev drukket øl og spist mad og leget og arbejdet og levet.

Vi går tæt på livet i byen, som det så ud for næsten 1000 år siden og vi håber, I har lyst til at tage med!

Tid, pris, sted
28. september, kl. 14-15.30
75 kr. for voksne, gratis for børn. Begrænset antal pladser. Billetter købes på billetto.dk eller i billetsalget på Roskilde Museum.
Roskilde Museum, Raffinaderiet, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Åbent i dag
d.22-9-2018
11.00-16.00