Det er Museumskoncernen ROMU`s kommunikationsafdeling, der varetager markedsføring samt henvendelser fra presse og medier vedr. ROMUs 10 besøgssteder – herunder Roskilde Museum.

Vi svarer gerne på dine spørgsmål og hjælper gerne med alt, hvad du som journalist kan have brug for. Vi har mange eksperter med specifik historisk viden, og vi stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis du skal bruge en begavet mening om stort eller småt.

Kontakt ROMUs kommunikationsafdeling her

Herunder finder du pressebilleder relateret til Roskilde Museum. Billederne er til fri afbenyttelse men bedes kreditteres som angivet i billedteksten.

Harald Blåtand…

KRISTENDOMMEN OG ROSKILDE. 2. maj kl. 19.00 – 21.00 inviterer Roskilde Museum indenfor til foredrag med Niels Lund omhandlende “Harald Blåtand, kristendommen og Roskilde. Niels har i en længere årrække beskæftiget sig med Harald Blåtand, der for mange står som en grundlægger af Roskilde. På baggrund af aktuel forskning mener Niels dog, at der kan sås tvivl ved denne forståelse, og han udtaler: ”Harald Blåtand er meget vanskelig at få styr på. Ikke blot ved vi ikke, hvornår hans regering begyndte eller hvornår den ophørte: Vi er også i høj grad i lommen på Adam af Bremen, når det kommer til fremstillingen af Haralds liv og politik. Adam af Bremen havde som historiker en dagsorden, hamborgkirkens sag, som alt andet blev underordnet. Harald hævder på den større Jellingsten, at han kristnede danerne, men der er stærk tvivl om hans eget forhold til kristendommen! Adam af Bremen hævder, at Harald blev døbt på kejser Otto den Stores foranledning, men mere samtidige kilder til historien om Poppos indsats fortæller, at danerne var kristne fra gammel tid: De fastholdt blot, at nogle af deres gamle guder var stærkere end Kristus på nogle områder – de var altså synkretister. I Roskilde betragtes Harald som en af byens grundlæggere, fordi han skal have bygget en trefoldighedskirke i byen og være blevet begravet der. Spørgsmålet er, i hvor høj grad det er noget, Adam har fundet på.”
Niels Lund er professor emeritus, dr. phil., ved Saxo-Instituttet under Københavns Universitet.
2. maj, 19-21
75 kr. pr. billet, inkl. entré til museet. Billetter købes i museumsbutikken eller på billetto.dk

Børn på museet

BEFRIET FRA KRIG. Lørdag d. 5. maj inviterer Roskilde Museum dig til at møde Danmark anno 1945! Det er i år 73 år, at Danmark blev befriet og derfor kun noget, som de færreste husker selv – men hvordan var det? Danmarks befrielse d. 5. maj bliver sat under lup på Roskilde Museum, når vi inviterer hele familien indenfor til aktiviteter og historiefortælling på dagen, der markerer Danmarks befrielse fra den tyske besættelse og verdenskrigen.

”Børn på museet” er sanselige, inddragende og sociale aktiviteter for hele familien, der gør både børn og voksne klogere på historien gennem leg og samvær.

5. maj, 10-14
50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Tyveri på museet!

Hjælp kriminalinspektør Rollo og find tyven! Fra lørdag d. 14. april og sommeren over, kan du i museets åbningstid prøve kræfter med vores helt nye selvkørende familieaktivitet “Tyveri på Museet”.

Kriminalkommissær Severin Rollo Holm er rykket ud på Roskilde Museum, fordi der er blevet stjålet et meget værdifuldt maleri fra museet. Der var 10 mistænkte på museet, da maleriet forsvandt. De siger alle, at de er uskyldige, men en af dem må være tyven. Du kan måske hjælpe mig med at regne ud, hvem det er? Tyven har nemlig efterladt spor rundt omkring i udstillingen. I en detektivkuffert, som du kan låne med rundt, finder du alt, hvad du skal bruge til at hjælpe dig med opklaringen. Efterhånden, som du opklarer beviserne, kan du strege de uskyldige fra listen over mistænkte og finde ud af, hvem tyven er!

GOD JAGT!

Fra 14. april kl. 10.00 og sommeren over i museets åbningstid.
Alm. entré. Voksne: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Museumsbutik

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
T 4631 6529