Kan vi hjælpe?

Presse, markedsføring og grafisk arbejde

til forsiden

Kontakt os

Det er Museumskoncernen ROMU`s kommunikationsafdeling, der varetager markedsføring samt henvendelser fra presse og medier vedr. ROMU`s besøgssteder – herunder Roskilde Museum.

Kommunikationsteamet

Hej – vi hjælper med at finde svarene på dine spørgsmål. Vores museum har mange eksperter med specifik historisk og arkæologisk viden, og vi stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis du skal bruge en begavet mening om stort eller småt.

Nikolaj Lindegaard Helms

Kommunikationschef

nikolajlh@romu.dk
M 2276 6200

Stine Blegvad

Kommunikationsmedarbejder

E stinebleg@romu.dk
M 4013 0122

Trine Sejthen

Grafisk designer

E trinesejthen@romu.dk

Amalie Evé Wulff

Grafiker

E amaliewu@romu.dk

Foredrag: Tunestillingen

… og forsvaret af Sjælland under 1. verdenskrig. 7. november kl. 19:00 – 21:00. Under 1. verdenskrig stod den største hær, Danmark nogensinde har haft, på Sjælland. I 1915 påbegyndtes Tunestillingen – ”Sjællands Dannevirke” – som gennemskar landskabet fra Køge Bugt over Tune til Roskilde Fjord ved Veddelev. I dag er skyttegravene væk, og det er næsten kun Mosede Batteri, der endnu kan ses i landskabet. Hvordan var soldaternes hverdagsliv i stillingen; hvordan påvirkede den massive militære tilstedeværelse livet på Sjælland og indbyggerne i lokalsamfundet; og hvad var tankerne bag opførelsen? Tunestillingen var i samtiden meget kontroversiel og det store samtaleemne, ikke mindst i Roskilde, hvor man mente, at skyttegravene blev gravet på “den forkerte side” af Sjællands næststørste by. Ser vi ud over landets grænser, bliver det store spørgsmål, om det hele var forgæves, eller om det netop var invasionsforsvaret, herunder Tunestillingen, der præventivt forhindrede et angreb på Sjælland og en besættelse af Danmark?Foredragsholder er ph.d. Kristian Bruhn, museumsinspektør, Mosede Fort, Danmark 1914-18.
7. november, 19-21
75 kr., kan købes i Roskilde Museums butik og på Billetto.dk
Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3, Roskilde

Roskildes historie i ord og toner

Søndag d. 4. november kl. 14.00 inviterer Roskilde Museum og kvartetten In Consort på en musikalsk tidsrejse fra Roskilde i oldtiden helt op til vor tid. I samarbejde med museets rundviser fører In Consort publikum kronologisk gennem Roskilde Museums med værker, der tager udgangspunkt i museets faste udstilling.

In Consort består af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere, alle uddannede på Det kgl. danske Musikkonservatorium og konservatorier og universiteter i udlandet, og alle med karrierer både her-hjemme og internationalt. Kvartetten spiller musik helt tilbage fra den tidligste middelalder op til vor tid, og flere af instrumenterne er kopier af de originale historiske instrumenter.

Til koncerten spiller In Consort spændende rekonstruktioner af den allertidligste europæiske musik, som den muligvis har lydt på bopladser på Roskildeegnen for over 1000 år siden. Desuden høres værker af Purcell, Telemann, Sieg og Ashton, alt sammen musik, der passer til byens forskellige tidsepoker. Koncerten slutter med et helt nyt værk, Bagvand, som blev skrevet på bestilling af Roskilde Musikforening og tilegnet og uropført i sommeren 2018 af musikere fra Roskilde Renæs-sanceorkester.

Koncerten er en del af Spil Dansk-ugen og støttes af Dansk Musikerforbunds Roskilde afdeling samt Roskilde Museum.

Læs mere om ”Spil Dans” ugen i Roskilde her

4. november kl. 14 – 15.30