ÅBNINGSTIDER OG PRISER

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 11-16
Onsdag: 11-21
Torsdag-Søndag: 11-16
Lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

Særlige åbningsdage:
Mandag d. 10. april: 11-16
Mandag d. 16. oktober: 11-16

NB: VI GØR OPMÆRKSOM PÅ, AT MUSEET UDSTILLINGER PT. ER LUKKET GRUNDET UDSTILLINGSOMBYGNING. UDSTILLINGERNE GENÅBNES I SOMMEREN 2017. MUSEET BUTIK OG FROKOSTRESTAURANT ER ÅBEN J.F. ÅBNINGSTIDERNE I OMBYGNINGSPERIODEN, LIGESOM MUSEET STADIGVÆK AFHOLDER ARRANGEMENTER. 

Priser:
Voksne: 25 kr.
Pensionister, studenter: 15 kr.
Grupper (min. 15 pers.): 15 kr. pr. pers.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Skoleklasser, børnehaver: Gratis
Handikapledsagere kommer gratis ind på museet ved fremvisning af ledsagerkort.

Årskort:
Årskort voksne: 350 kr.
Årskort u. 27 år: 200 kr.

Årskort indeholder følgende:

  • Ubegrænset adgang til alle ROMUs besøgssteder (undtaget Domkirkemuseet) i et år fra udstedelsesdato
  • Rabat på udvalgte arrangementer
  • 10 % rabat på udvalgte varer i ROMUS museumsbutikker på Roskilde Museum, Lejre Museum, Sankt Laurentius og Frederikssund Museum
  • 10 % rabat på ROMUs egne publikationer
  • Tilsendt nyhedsbrev ved egen tilmelding til nyhedsbrev her 

Rabataftaler:
Museet modtager Copenhagen Card. Læs mere om Copenhagen Card her.
Der ydes 25% rabat på museets entrébillet ved fremvisning af Politiken Plus-kort. Læs mere om Politikken Plus aftale her.
Kortholdere fra “ICOM” samt “Organisationen Danske Museer” har gratis adgang til museet.
Museet tager i mod følgende kreditkort: Dankort, Visa, Visa Electron, VPay, MasterCard, Maestro, JCB, Unionpay, American Express

CAFÈ

 

Cafe ROMUS på Roskilde Museum

Velkommen til Romus
Romus er Roskilde Museums frokostrestaurant, og drives af Tanja og Lars, der også bestyrer Rørvig Kro. Romus har et udvalg af både små og større anretninger, kolde og varme retter, kager, desserter, børnemenuer samt kaffe, te og drikkevarer. Romus har også mulighed for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset. Cafeens vægge, loft og lamper er dekoreret og designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes.

Tanja og Lars siger:
Vores mål er at drive Romus i samme ånd og sjæl, som vi gør det på Rørvig Kro. Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening. 

Vi håber I vil tage godt imod os.

Se menukort og kontaktoplysninger her

BUTIK

Velkommen i museumsbutikken på Roskilde Museum.

I butikken finder du et varieret udvalg af varer – bl.a. historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknyttet. Det er ganske gratis at besøge museets butik. Billetter til museets udstillinger og arrangementer kan købes i museumsbutikken.

Har du spørgsmål til butikken, er du velkommen til at ringe eller skrive til:

Roskilde Museumsbutik
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4631 6529
roskildemuseum@romu.dk

INFORMATION

Parkeringspladser
Lige over for Roskilde Museums hovedindgang ligger en grusparkeringsplads med gratis parkering i 2 timer. Husk at stil din p-skive.

Cykler
Cykler kan parkere langs museets facade

Kørestole
Man kan stort set komme rundt på hele museet som kørestolsbruger.

Barnevogne
Der er mulighed for at parkere barnevogne foran museet samt i museet store gård.

Internet
Det er gratis at benytte Roskilde Museums åbne WIFI. WIFI hedder “Roskilde”

Fotografering
Man må gerne fotografere på museet.

Kæledyr
Vi er glade for dyr. Men da vi har fødevarer både i butik og café må kæledyr ikke medbringes på museet. Undtaget herfra er førerhunde.

Rygning
Rygning er ikke tilladt på museet.

Ankomst med tog
Fra Roskilde Station er der ca. 10. minutters gang til museet. Find din rejse med DSB rejseplan

Ankomst med bil
Find vej med Kraks ruteplan

RUNDVISNINGER

Tag med på omvisning og mød Roskildes borgere og magthavere gennem mere end tusind år. Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien og sætter ord og perspektiv på museets udstillinger og samlinger.

Museet arrangerer også særligt tilrettelagte omvisninger for såvel virksomheder og private grupper. Der tages udgangspunkt i gruppens ønsker.

Rundvisning i museets åbningstid:
800 kr.

Specialrundvisning i museets åbningstid eksempelvis med særlig historisk emne:
1600 kr.

Rundvisning ved inspektør el. direktør:
Nærmere pris aftales ved henvendelse. Minimumspris 1600 kr. pr. time.

Rundvisning u. for museets åbningstid:
1600 kr.

Supplerende time (se udstillingen på egen hånd):
800 kr.

Kontakt os og hør nærmere om mulighederne for rundvisninger på Roskilde Museum:
E joanha@romu.dk
T 4631 6500

ARKÆOLOGI

LAD OS SAMARBEJDE OM AT BEVARE FORTIDEN FOR FREMTIDEN

Hvad gør jeg? Hvordan kan museet hjælpe mig med at overholde loven og sikre kulturarven?

Som bygherre, køber eller sælger af et jordstykke kan man altid henvende sig til det lokale museum for at få information om eventuelle fortidsminder på et areal. Her kan man også blive vejledt i forhold til Museumslovens bestemmelser. Læs mere om, hvordan du forholder dig som bygherre, amatørarkæolog eller finder af arkæologiske fund her

Arkæologi, Roskilde Museum

Til top
post-1306

BØRNETIME: ER DU NEDE MED DIN BY?

BEGIVENHED

SMAG DIG GENNEM BYEN- Byvandring og foredrag i børnehøjde
Grise rendte frit rundt i gaderne. På Stændertorvet blev byens forbrydere straffet, så alle kunne se det. I Sankt Ols Stræde kunne man engang, når mørket brød frem nogle gange se en mærkelig kappeklædt mand køre i en hestevogn – nogle siger, at man kan støde på ham endnu. Roskilde by er meget gammel og fuld af spændende historier. Ku’ du tænke dig at høre nogle af dem?

I april inviterer børnetimen til en helt særlig tur rundt i byen. Det er en fortælling om børneliv i Roskilde, spøgelser, overfyldte toiletter, skurke og forbrydere. Og vi lover, at du får lov til at smage på historien undervejs – vil du med?


Tid, pris og sted
1.april, kl. 14 – 15
Pris: 25 kr. pr. person
Roskilde Museum

post-37

VI BYGGER NYT!

BEGIVENHED

Roskilde Museum skal have ny udstilling, og museet faste udstilling er derfor lukket frem til sommeren 2017. Mens den faste udstillinger er lukket er der stadigvæk rig mulighed for at komme tæt på Roskilde og din historie. I lukkeperioden afholder ROMU mange spændende arrangementer og events både på Roskilde Museum samt på ROMU´s andre besøgssteder i Roskilde – Sankt Laurentius på Stændertorvet, Lützhøfts Købmandsgård i Ringstedgade samt RAGNAROCK på Rabalderstræde. På Roskilde Museum vil der også fortsat være åbent i museumsbutikken og caféen,

Med den nye udstilling på Roskilde Museum og Museumskoncernen ROMU´s overordnede principper om inddragelse og relevans for brugerne, søger ROMU at understøtte borgernes mulighed for at leve ”det gode liv”. Med en øget bevidsthed om vores egen historie og skabelsen af et rum, hvor vi kan interagere med denne, vil vi fortælle historien om Roskildes store nationale betydning, som det historisk kulturelle magtcenter det har været lige siden den tidlige middelalder,” siger museumsdirektør i ROMU Frank Birkebæk.

Det nye udstillingsdesign udvikles i samarbejde med det kreative bureau Dear Brand, som også står bag den nye udstilling på Lejre Museum. Genåbningen af Roskilde Museum sker i sommeren 2017, og den nye udstilling er finansieret med støtte fra Nordea-Fonden, Roskilde Kommune, Augustinus Fonden og Bikubenfonden

post-1234

SPISEHUSET ROMUS

BEGIVENHED

Vores mål er at drive Romus i samme ånd og sjæl, som vi gør det på Rørvig Kro. Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening. Vi glæder os til at byde jer velkommen Tanja og Lars, Spisehuset ROMUS:

ROMUS er Roskilde Museums frokostrestaurant, og drives af Tanja og Lars, der også bestyrer Rørvig Kro. ROMUS har et udvalg af både små og større anretninger, kolde og varme retter, kager, desserter, børnemenuer samt kaffe, te og drikkevarer. Romus har også mulighed for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset. Cafeens vægge, loft og lamper er dekoreret og designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes.
Få mere information om Spisestedet ROMUS via deres egen hjemmeside www.romus.nu

Folkekøkken hver onsdag kl.17:00-19.30.
Hver onsdag inviterer vi indenfor til Folkekøkken. Hver gang er der en nye spændende og delikat ret på menuen.

Se alle onsdags-menuerne og praktisk information om ROMUS Folkekøkken her.

post-373

Museumsbutik

BEGIVENHED

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4631 6529
roskildemuseum@romu.dk

Åbent i dag
d.28-3-2017
11.00-16.00