Søg i vores digitale viden
Tilmeld dig museets nyhedsbrev, og hold dig opdateret om museets aktiviteter.
Tilmeld dig her:
Her er du:  - OM MUSEET

ROMU

 
VELKOMMEN TIL ROMU
Museumskoncernen Roskilde Museum har pr. 30. april 2015 ændret navn til ROMU
 
ROMU er en ambition om stadig bevægelse og rummelighed …
… hvor ROMU opfattes og forstås som en levende kulturel kurator hvor moderne faglige funktioner selektere, udstiller og deler viden med skarpt øje for brugerne. En koncern der tør stille spørgsmål, gå nye veje, afsøge nye muligheder og bruge vores faglighed til at formidle fortid, nutid og fremtid”
 
Museumskoncernen ROMU er et enhedsmuseum bestående af 11 besøgsteder, med det formål at undersøge, indsamler og formidler kulturarven i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. ROMU er desuden et af 10 museer, der på landsplan er blevet udpeget af Kulturarvsstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. Roskilde Museum forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland. 
 
ROMU består af besøgstederne:
Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, Danmarks Rockmuseum, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværkemuseet, Slagterbutikken, Sankt Laurentius, Domkirkemuseet, Tadre Mølle samt Børnemuseet MUSERUM
 
Museumskoncernen ROMU udspringer af Roskilde Museum der blev etableret i 1929. I dag er ROMU et af landets største lokalhistoriske museer med ca. 100.000 besøgende årligt. 
 
ROMU´s LOGO:
 
 
Læs også: