Søg i vores digitale viden
Tilmeld dig museets nyhedsbrev, og hold dig opdateret om museets aktiviteter.
Tilmeld dig her:
Her er du:

Tadre Mølle

Elverdamsdalens sidste vandmølle
Elverdamsdalens vandmøllehistorie kan føres tilbage til middelalderen. I nærområdet omkring Aastrup Kloster har der siden Middelalderen ligget mindst 13 vandmøller, og Tadre Mølle er i dag den eneste bevarede og endnu fuldt funktionsdygtige mølle.
 
Møllegård og naturcenter
På møllegården har Roskilde Museum siden 1996 opbygget et museums- og naturcenter med fokus på Elverdamsdalen og dens samspillet mellem menneske og natur. Roskilde Museum driver møllegården i tæt samarbejde med foreningen Tadre Mølles Venner, som aktivt passer haverne samt bemander caféen og møllen på åbnings- og arrangementsdage året igennem.
 
På Tadre Mølle er der etableret kålgård og lægeplantehave. Der er anlagt smukke stier omkring møllesøen og rundt om engene, hvor der - som det eneste sted i landet - er åbnet et kildekalkbrud. På ejendommen ligger tillige en velbesøgt naturlejrplads, hvor små og store grupper har mulighed for at booke en overnatning.
 
I laden er opsat en udstilling om Elverdamsdalens natur og møller med særlig fokus på Tadre Mølles historie og tilknyttede personer gennem tiden.
 
Tryk på billedet og gå på virtuelt tur på Tadre Mølle: 
 
Læs også:

Praktisk info

Adresse:
Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø
T 4631 6530
 
Entré: 
Voksne: 25 kr.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Pensionister, studenter: 15 kr.
Gruppe (min. 5. pers.): 15 kr.
 
Åbningstider:
Påskeåbent:
2.- 6. april kl.11-16.
 
1/5-30/6:
Lørdag, søndage og
helligdage, kl. 11-16
 
1/7-31/7:
Alle dage kl. 11-16
 
1/8-31/10:
Lørdag-søndag samt alle dage i uge 42 kl. 11-16.