Søg i vores digitale viden
Tilmeld dig museets nyhedsbrev, og hold dig opdateret om museets aktiviteter.
Tilmeld dig her:
Her er du:

Tadre Mølle

Elverdamsdalens sidste vandmølle
Elverdamsdalens vandmøllehistorie kan føres tilbage til middelalderen. I nærområdet omkring Aastrup Kloster har der siden Middelalderen ligget mindst 13 vandmøller, og Tadre Mølle er i dag den eneste bevarede og endnu fuldt funktionsdygtige mølle.
 
Møllegård og naturcenter
På møllegården har Roskilde Museum siden 1996 opbygget et museums- og naturcenter med fokus på Elverdamsdalen og dens samspillet mellem menneske og natur. Roskilde Museum driver møllegården i tæt samarbejde med foreningen Tadre Mølles Venner, som aktivt passer haverne samt bemander caféen og møllen på åbnings- og arrangementsdage året igennem.
 
På Tadre Mølle er der etableret kålgård og lægeplantehave. Der er anlagt smukke stier omkring møllesøen og rundt om engene, hvor der - som det eneste sted i landet - er åbnet et kildekalkbrud. På ejendommen ligger tillige en velbesøgt naturlejrplads, hvor små og store grupper har mulighed for at booke en overnatning.
 
I laden er opsat en udstilling om Elverdamsdalens natur og møller med særlig fokus på Tadre Mølles historie og tilknyttede personer gennem tiden.
 
Læs også:

Praktisk info

Adresse:
Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø
T 4631 6530
 
Entré: 
Voksne: 25 kr.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Pensionister, studenter: 15 kr.
Gruppe (min. 5. pers.): 15 kr.
 
Åbningstider:
Påskeåbent:
2.- 6. april kl.11-16.
 
1/5-30/6:
Lørdag, søndage og
helligdage, kl. 11-16
 
1/7-31/7:
Alle dage kl. 11-16
 
1/8-31/10:
Lørdag-søndag samt alle dage i uge 42 kl. 11-16.