Søg i vores digitale viden
Tilmeld dig museets nyhedsbrev, og hold dig opdateret om museets aktiviteter.
Tilmeld dig her:
Her er du:

Domkirkemuseet

Domkirkemuseets faste udstilling fortæller Roskilde Domkirkes spændende 1000-årige historie fra den første trækirke på stedet til den store UNESCO-beskyttede middelalderkatedral, der møder de besøgende i dag. Ved hjælp af særligt udvalgte genstande fra domkirkens samlinger, modeller, tegninger og fotografier kan publikum følge kirkebygningens udformning og indretning gennem katolsk og protestantisk tid. Udstillingen giver også et indtryk af aktiviteterne i og omkring kirken gennem tiden.
 
I udstillingen vises bl.a. en samling middelalderlige træfigurer, en rekonstruktion af dronning Margrete 1.s fornemme gyldne kjole, fragmenter af glasmalerier fra domkirkens vinduer, den første trykte udgave af Saxo Grammaticus' Danmarkshistorie, dele af et bemalet panel fundet i kirkens orgel, kisteplader og gravudstyr fra adelige begravelser samt en bådsmandsstol, som har været brugt ved arbejdsopgaver på kirkens spir.
 
Domkirkemuseet præsenterer desuden hvert år en mindre særudstilling om relevante emner. 
 
Læs også:
 
 
 
 
 
Rekonstruktion af dronning Margrete 1.s  gyldne kjole.
 

Praktisk info

Adresse:
Domkirkemuseet
Domkirkepladsen
4000 Roskilde
T 4631 6500
 
 
Entré
Voksne: 60 kr.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Familiebillet (2 voksne og familiens børn): 120 kr.
Pensionister: 40,00 kr.
Grupper (10 eller flere personer - pr. person): 40 kr.
Studerende med studiekort: 40 kr.
Børneinstitutioner, grundskoler og gymnasier: 0 kr.
 
Bemærk:
Domkirken og museet lukkes for turistbesøg under kirkelige handlinger. Ændring i turiståbningstiderne kan ske med kort varsel, hvorfor det er fornuftigt at orientere sig på Domkirken egen hjemmeside: www.roskildedomkirke.dk

Tilgængelighed:
Adgang via trappe i domkirkens søndre sideskib. Museumsgæster mødes i kirkens sydøstlige hjørne og ledsages til udstillingen.