Søg i vores digitale viden
Tilmeld dig museets nyhedsbrev, og hold dig opdateret om museets aktiviteter.
Tilmeld dig her:
Her er du:

Børnemuseet Muserum

"MUSERUM" er et frirum for børns egen legekultur. Et rum hvor børn får frihed til at opleve æstetisk og sanse på egen hånd. Et sted med så trygge rammer at voksne, der besøger udstillingen med børn, kan slappe af og nyde oplevelsen sammen med deres børn på en ligeværdig måde.
 
Muserum består af et sansestimulerende museumsrum, der stimulerer de besøgende børns mange intelligenser  ved at give mulighed for både at se, røre, høre og lugte/smage det udstillede. Da Muserum er sanserum, kan selv børn under to år få en stor oplevelse ud af at besøge dem med deres voksne.
  
Læring og pædagogik
Børnemuseet Muserum tilbyder sansestimulerende museumsrum, der er målrettet børn i aldersgruppen 0-7 år. Muserum søger at fremme vore yngste borgeres viden om kunst, historie og deres samtid. Muserum giver børnene redskaber til at forstå de udtryk, der omgiver dem, og lyst til selv at udtrykke sig kreativt. Som læringsrum vil muserum opmuntre til selvstændig tænkning og lyst til læring. Kvaliteter der kendetegner den pædagogiske tilgang til børn i Danmark. 
 
Oplev "MUSERUM" her:
 
"ALVERDENS FARVER"
Roskilde Museum,  Sankt Ols Stræde 3, Roskilde. I museets åbningstid
Alverdens farver er en sanseudstilling om farvelære for de 0-7 årige og deres voksne.
Her kan de besøgende blandt andet mærke farvernes temperatur, føle regnbuens farver og lege sig igennem et univers af farver.
 
 
"F-JORD"
Frederikssund Museum, Færgelundsvej 3, Jægerspris. I museets åbningstid
F-JORD er en udstilling om livet ved fjorden, og alt lige fra flora, fauna og fisk er repræsenteret. Lyde af fuglekvidder strømmer ud i lokalet, og der er der er puder med blomsterdufte og der er mangefarvede krystaller, man kan røre ved. Der er spejle i gulvet, to små telte og en hule lavet af en blå velourdug, som gengiver fjorden, hvori der er UV-lys, der ændrer farverne, og fjordens fisk ligger derinde som puder.
Der er altså rigeligt at gå på opdagelse i - også »skjulte« ting såsom en træplade, der afgiver en lyd lidt ligesom som regn på et bliktag, hvis man rører den 
 
 
MUSERUM udbyder også løbende arrangementer og aktiviteter. Læs mere om disse under punktet "Aktuelt i Børnemuseet "Muserum" herunder. 
 
Læs mere:

Praktisk info

Adresse:
Roskilde Museum
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
 
Kontakt:
Anna Zieler 
Mobil: 4631 6525
 
Marie Abel Hesse
Mobil: 4631 6511
 
Mail: 
 
Hjemmeside: