september, 2019

18sep19:0021:00Hvis krigen kommer… virker telefonen så?Fra atomsikker kommunikation til fremtidens 5G-netværk. Foredrag med Sanne Aagaard Jensen

Mere

Detaljer om begivenheden

I de årtier, der gik forud for 1989, forberedte det danske samfund sig på, at Den kolde krig kunne blive varm. En kritisk rygrad i samfundet – dengang som i dag – var kommunikationssystemerne.

Derfor planlagde de danske telefonselskaber og Post- og Telegrafvæsenet, hvordan telesystemerne kunne sikres og opretholdes selv i tilfælde af et atomangreb fra fjenden i Øst. Med Sanne Aagaard Jensen, ph.d. i historie, dykker vi ned i Den kolde krigs atomfrygt og ser på, hvordan den globale politiske konflikt også satte et helt konkret aftryk på telekom-munikationen i Danmark.

Sanne Aagaard Jensen har forsket i, hvordan kommunikation blev en central sikkerhedspolitisk faktor under Den Kolde Krig ved ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. I foredraget vil Sanne Aagaard Jensen tage os med tilbage til den tid, hvor staten havde monopol på at drive kommunikation og give perspektiver på nutidens dis-kussioner om kritisk infrastruktur og 5G-netværk.

18. september, kl 19:00 – 21:00
75 kr. Billetter kan købes i Roskilde Museums butik eller på billetto.dk