september, 2019

20sep16:0017:30Middelalder, kirkeruin og fyraftensøl under jordenVerdensarvsdag i Skt. Laurentius

Mere

Detaljer om begivenheden

Start din weekend med et skud kulturhistorie og oplev Roskildes Verdensarvsdag.

Under jorden, midt på Stændertovet i Roskilde, ligger Sankt Laurentius kirkeruin. Et levn fra middelalderen og dengang Roskilde var en af de største og vigtigste byer i landet med masser af liv, handel og selvfølgelig kirker. I dag er mange af kirkerne fra middelalderen væk fra jordens overflade. Det som er tilbage af Sankt Laurentius er det gamle prægtige, gotiske kirketårn og kirkeruinen.

Roskilde Museum holder denne dag særåbent i Sankt Laurentius og inviterer til omvisning i ruinen og dialog om middelalder, arkæologi og verdensarv over en fyraftensøl i selskab middelalderarkæolog Alexander Banck.

Vi glæder os til at se dig – og vi giver en fyraftensøl eller –vand!

20. september, kl. 16:00-17.30
75 kr. Billetter kan købes i Roskilde Museums butik eller på billetto.dk
Sankt Laurentius, Stændertorvet, 4000 Roskilde

Verdensarvsdag i Roskilde
Roskilde Domkirke sætter i samarbejde med andre kulturaktører i byen fokus på verdenarven. Roskilde Museum bidrager med arrangementer, som fortæller om den kulturarv vi har mistet, den vi stadig har og ikke mindst, hvilke trusler, der truer kulturarven.

(Fredag) 16:00 - 17:30

Sankt Laurentius