Har du prøvet at skrive med pen og blæk? Har du nogensinde været fuglekonge? Ved du, hvordan det føles at stå på en scene? Roskilde Museum inviterer børn i alle aldre ind til et særligt kig på den nye udstilling, hvor der sættes fokus på forskellige temaer. Vi vil starte med en kort børneomvisning med blik på det helt særlige ved dagens tema, men der er mulighed for at støde til i hele tidsrummet. Der vil være værkstedsarbejde og rig mulighed for at gå på opdagelse i den legende, sanselige og hyggelige udstilling. Så kom og sæt kreativiteten i spil i medrivende omgivelser!

12. august, kl. 11-14
Voksne: 35 kr. Under 18 år: Gratis

Mord i Teatertruppen

Roskilde Museum inviterer til detektivjagt for børn i efterårsferien. Teatertruppen Pilgrimmene, der skulle have spillet 4 forestillinger på Roskilde Museum om reformationen har måtte aflyse. Deres hovedrolleindehaver er fundet myrdet, og politiet kan ikke komme videre i efterforskningen. De har brug for hjælp. DIN hjælp.
Ved indgangen får du udleveret politirapporten, og når du har sat dig godt ind i, hvad der er sket, er det tid til at gennemsøge museet for spor, der kan fortælle, hvem morderen er. Din eftersøgning vil bringe dig rundt overalt på museet, hvor truppen færdedes – også backstage! Måske møder du nogen på din vej, der har set noget? For hvad lavede hovedrolleindehaveren egentlig på museet om natten? Hvem er det, der hvisker i kælderen, og har mordet noget med reformationen at gøre? En ting er sikkert: Der er nogen, der ikke fortæller hele sandheden. Måske bliver det dig, der får opklaret sagen!
14. – 20. oktober. Alle dage kl. 11-14
Voksne 45 kr. Børn og unge under 18 år gratis

Mobil historie

DET FOR BØRN – “Museumsmysteriet” og “Astralrejsen” på mobilen
Roskilde Museum har til museets nye udstilling skabt i samarbejde med Useeum to helt nye mobile skattejagter for børn – “MuseumsMysteriet” og “Astralrejsen”.

I “MuseumsMysteriet” går det over stok og sten gennem Roskildes middelalderbys stræder og gader på jagt efter mestertyven Heidenreich, der er på fri fod og ude på rov. Kan du løse Heidenreichs drilske gåder og hjælpe museet med at stoppe hans listige luskerier?

“Astralrejsen” præsenteres spilleren for en række spændende og realistiske historiske fortællinger, som alle ender i et dilemma. Spillet foregår inden for murene på Roskilde Museum og undervejs, skal spilleren træffe vigtige og ofte barske beslutninger, baseret på fortidens samfundsformer og magtstrukturer. Spillet blander alvor og humor i kraft af spillets “vært”, professor Dronte. Hun er en levende anakronisme uden den fjerneste indsigt i nutidens unge, og det er hende, der sender spillerne på tidsrejser for at teste, hvilket stof de er gjort af.

“MuseumsMysteriet” og “Astralrejsen” spilles via appen Useeum, der hentes helt og aldeles gratis i App Store eller Google Play. Man skal dog selv medbringe en iPhone eller Android smartphone.

God fornøjelse og god jagt!

Salonaften

15. november kl. 19 inviterer Roskilde Museum til foredrag om “Dengang Danmark havde slaver”. I år er det 100 år siden, at Danmark solgte de Dansk Vestindiske øer. I den anledning inviterer vi på Roskilde Museum dig indenfor til en salonaften, som giver mulighed for, at du kan blive klogere på historien, verden og dig selv. Der skal nemlig debatteres, sludres, smages og sættes gang i sanserne og de små grå.

På den sædvanlige rolige facon skal vi samtale omkring det, som til tider kaldes Danmarks sorte fortid: Hvordan var det nu lige det var? Hvilke spor findes i dag? Burde vi skamme os? Vi pynter fint op, sætter friske blomster på bordene og byder på lidt varmt og sødt. Velkommen!

15. november, kl. 19-21
85 kr. Billeter købes på billetto.dk eller i museumsbutikken. (Begrænset antal billetter)

Museumsbutik

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
T 4631 6529