Har du prøvet at skrive med pen og blæk? Har du nogensinde været fuglekonge? Ved du, hvordan det føles at stå på en scene? Roskilde Museum inviterer børn i alle aldre ind til et særligt kig på den nye udstilling, hvor der sættes fokus på forskellige temaer. Vi vil starte med en kort børneomvisning med blik på det helt særlige ved dagens tema, men der er mulighed for at støde til i hele tidsrummet. Der vil være værkstedsarbejde og rig mulighed for at gå på opdagelse i den legende, sanselige og hyggelige udstilling. Så kom og sæt kreativiteten i spil i medrivende omgivelser!

Tid, pris, sted
12. august, kl. 11-14
Voksne: 35 kr. Under 18 år: Gratis
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Til top
post-1306

MuseumsMysteriet

BEGIVENHED

En mobil skattejagt i Roskildes Middelalderby
I forbindelse med åbningen af Roskilde Museums nye udstilling lanceres en ny mobil skattejagt for børn og barnlige sjæle. Skattejagten hedder MuseumsMysteriet og fører børn og barnlige sjæle rundt i Roskildes middelalderby, hvor mestertyven Heidenreich er på fri fod og ude på rov. Kan du løse Heidenreichs drilske gåder og hjælpe musset med at stoppe hans listige luskerier?
MuseumsMysteriet spilles via appen Useeum, der hentes helt og aldeles gratis i App Store eller Google Play. Man skal dog selv medbringe en iPhone eller Android smartphone.
God fornøjelse og god jagt!

post-37

Absalon og den hvide klan

BEGIVENHED

7. september kl. 19. inviterer Roskilde Museum og Roskilde Domkirke til foredrag om “Absalon og den hvide klan”. Kongemord, borgerkrig og biskopper. Det siges, at Absalon grundlagde København for 850 år siden. Omtrent samtidig satte han byggeriet af Roskilde Domkirke i gang. Men hvem var Absalon? Med Roskilde Domkirkes imponerende kirkerum som kulisse og i selskab med Domkirkens herrekor, tager historiker Michael Kræmmer os med på en rejse tilbage til 1100-tallets Danmark.

Her fødes Absalon ind i den magtfulde Hvideslægt. Det er en tid med kongemord og borgerkrig. Ab-salon går kirkens vej og bliver biskop i Roskilde. Sammen med sin barndomsven og allierede, kong Valdemar den Store, bringes borgerkrigen til ophør, og de går til kamp mod de berygtede vendere. Glæd dig til en aften med danmarkshistorie tilsat middelalderlig kirkemusik.

Tid, pris, sted
7. september, kl. 19. Arrangeret i samarbejde med Roskilde Domkirke
Gratis
Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen, Roskilde
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Roskilde Domkirke.

post-1234

POP UP CAFÈ

BEGIVENHED

Velkommen til “POP UP CAFÈ” PÅ ROSKILDE MUSEUM
I sommerperioden 2. juli – 31. august 2017 kan du opleve Café RAGNAROCK overtage serveringen på Roskilde Museum. Nyd en skøn kop kaffe, frisklavet kage eller stil den lille sult med frisklavede sandwich i caféen hyggelige og rolige omgivelser.

MENUKORT

DAGENS KAGE
30,-

STEMPELKAFFE
28,-

FILTERKAFFE
28,-

DIVERSE VAND
25,-

JUICE & MOST
32,-

PANINI M/ GRILLET KYLLING
pesto, mozzarella, rucola, avocado & tomat
Serveres med sæsonens salater
98,-

PANINI M/ SERRANNOSKINKE
pesto, mozzarelle, chilitomat
Servers med sæsonens salater
98,-

FOR BØRN
Fiskefrikadelle med grønt og stegte kartofler
70,-

KAFFE OG KAGE
50,-

Fra 1. september 2017 er det igen Spisehuset ROMUS, der overtager serveringen på Roskilde Museum

post-373

Museumsbutik

BEGIVENHED

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4631 6529
roskildemuseum@romu.dk

Åbent i dag
d.21-8-2017
11.00-16.00