Kender du Madam Romse? Hun er en vældig sød dame. Hun er vild med rullepølsemadder og skumfiduser – og så elsker hun at lege med legetøj og fortælle historier om det. Hun elsker det så meget, at hun laver sit eget legetøj – så kan hun nemlig lave lige det legetøj, hun har lyst til at lege med. I hendes magiske legetøjsværksted på Roskilde Museum bugner det med dimsedutter og himstregimser, man kan lave sjovt legetøj af, og hun vil elske, hvis du kommer forbi og hjælper hende. Hun byder gerne på en rullepølsemad med skumfiduser og en fortælling om legetøjets historie.

Pak fantasien i rygsækken og kig forbi Madam Romses magiske legetøjsværksted tre lørdage i hver måned.Det er forskelligt fra måned til måned, hvilke stykker legetøj du kan lave i Madam Romses værksted.

Tid, sted og pris
11., 18., 25. februar, kl. 11- 14
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde

MuseumsMysteriet

En mobil skattejagt i Roskildes Middelalderby
I forbindelse med åbningen af Roskilde Museums nye udstilling lanceres en ny mobil skattejagt for børn og barnlige sjæle. Skattejagten hedder MuseumsMysteriet og fører børn og barnlige sjæle rundt i Roskildes middelalderby, hvor mestertyven Heidenreich er på fri fod og ude på rov. Kan du løse Heidenreichs drilske gåder og hjælpe musset med at stoppe hans listige luskerier?
MuseumsMysteriet spilles via appen Useeum, der hentes helt og aldeles gratis i App Store eller Google Play. Man skal dog selv medbringe en iPhone eller Android smartphone.
God fornøjelse og god jagt!

Filmaften

Vi trækker lærredet ned og inviterer til filmaften med musik, dans og løssluppen stemning fuld af hemmeligheder. 27. september kl. 19.00 kan du tage med en tur tilbage til 1920’ernes New York, hvor en ung mand stræber efter den amerikanske drøm. Aftenens historiske film fører os ind i et tidsbillede, der sætter fokus på ungdom, rigdom og succes – men også storhedstidens tomhed. Der er tale om en storslået filmproduktion, hvor tøjet, musikken og stemningen forfører os ind i verden, hvor en mystisk milliardærs overdrevne fester fylder billedet.

Tradition tro vil museets cigaretpige sælge nostalgiske godter i aftenens tema inden, at I sæt-ter jer godt til rette og fortaber jer i den dramatiske historie om en tid, der bærer præg af en løsnet morale, glitrende jazz, smuglerkonger og tårnhøjt aktieudbytte.

27. september, kl. 19.-21.30
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

SPISEHUSET ROMUS

Romus er en frokostrestaurant, men som også har mulighed for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset. Restaurantens vægge, loft og lamper er dekoreret og designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes. Vores mål er at drive Romus i samme ånd og sjæl, som vi gør det på Rørvig Kro.

Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening.

Se menukort og kontaktinformation her

Museumsbutik

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
T 4631 6529