september, 2019

20sep14:3016:00Byvandring: Det kom, det var, det forsvandtVerdensarvsdag i Roskilde

Mere

Detaljer om begivenheden

Ting kommer og går, det samme gælder vores kulturarv. Roskilde var i middelalderen en af Sjællands vigtigste byer. Bag den store bymur var et væld af kirker, klostre og kilder, der forsynede indbyggerne med frisk drikkevand. Der var et leben af handlende, håndværkere, køer, heste og grise i gaderne, men hvor blev det hele af?

Vi markerer Roskildes verdensarvsdag med fortællinger om byen, hvordan den opstod, dens storhedstid i middelalderen, hvad der er tilbage af kulturarven i dag og hvad der er forsvundet.
Museet inviterer til en tur rundt i Roskildes kendte og mindre kendte steder. Byvandringen giver et indblik i byens historie, det, der er tilbage af fortiden og de trusler, der er og har været mod vores kulturarv.

Verdensarvsdagen
Roskilde Domkirke sætter i samarbejde med andre kulturaktører i byen fokus på verdenarven. Roskilde Museum bidrager med arrangementer, som fortæller om den kulturarv vi har mistet, den vi stadig har og ikke mindst, hvilke trusler, der truer kulturarven.

20. september, kl 14.30-16
75 kr. Billetter kan købes i Roskilde Museums butik eller på billetto.dk