DIT BESØG

Facade Roskilde Museum

TA` TID TIL HISTORIEN PÅ ROSKILDE MUSEUM
Roskilde Museum i Sankt Ols Stræde holder til i to af byens markante historiske huse – Sukkerhuset og Liebes Gård. Sukkerhuset, opført i årene 1761-63 med sukkerproduktion for øje, er i dag den eneste bevarede sukkerraffinaderibygning fra den periode. Liebes Gård blev opført af købmand Jacob Borch omkring år 1800 og er opkaldt efter familien Liebe, der boede her indtil år 1900.

Museet fortæller byens og egnens kulturhistorie gennem spændende arkæologiske fund og nyere genstande. Det er historien om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer. I museet finder du en hyggelig butik samt en frokostcafe med gode retter på menuen.

UDSTILLINGER

ROSKILDE MUSEUM BYGGER NY UDSTILLING! 
16. september 2016 skruer Roskilde Museum ned for blusset og lukker den faste udstillingen for at skrue op for formidlingen og et nyt interaktivt udstillingsdesign, når museet i 2017 genåbner med en helt ny udstilling.

Roskilde Museum skal have ny udstilling, og museet lukker derfor den faste udstilling fredag d, 16, september. Opbygningen af den nye udstilling er led i museumskoncernen ROMU’s omfattende modernisering af sine besøgssteder, hvor bl.a. Lejre Museum genåbnede i marts 2016 med en helt ny interaktiv udstilling, og RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur åbnede d. 29. april, mens ROMU ligeledes er i fuld gang med at bygge ny udstilling på Frederikssund Museum.

“Med den nye udstilling på Roskilde Museum og Museumskoncernen ROMU´s overordnede principper om inddragelse og relevans for brugerne, søger ROMU at understøtte borgernes mulighed for at leve ”det gode liv”. Med en øget bevidsthed om vores egen historie og skabelsen af et rum, hvor vi kan interagere med denne, vil vi fortælle historien om Roskildes store nationale betydning, som det historisk kulturelle magtcenter det har været lige siden den tidlige middelalder,” siger museumsdirektør i ROMU Frank Birkebæk.

Fortsat masser af aktiviteter for børn og voksne
Mens den faste udstilling på museet lukker ned bliver der samtidig skruet op for den eventbaserede formidling på Roskilde Museum i Sankt Ols Stræde, i Sankt Laurentii kirketårn på Stændertorvet, i Lützhøfts Købmandsgård og på RAGNAROCK. På Roskilde Museum vil der fortsat være åbent i museumsbutikken og caféen, og der er tillige udarbejdet en spændende arrangementskalender, hvor faste elementer som månedlige foredrag, salonaftener, efterårsaktiviteter for hele familien og filmaftener vil være på plakaten. I Sankt Laurentius vil der være udvidet åbningstid og i Lützhøft Købmandsgård og på RAGNAROCK vil der ligeledes være en række spændende arrangementer.

Det nye udstillingsdesign udvikles i samarbejde med det kreative bureau Dear Brand, som også står bag den nye udstilling på Lejre Museum. Genåbningen af Roskilde Museum sker i sommeren 2017, og den nye udstilling er finansieret med støtte fra Nordea-Fonden, Roskilde Kommune, Augustinus Fonden og Bikubenfonden

ÅBNINGSTIDER OG PRISER

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 11-16
Onsdag: 11-21
Torsdag-Søndag: 11-16
Lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

Særlige åbningsdage:
Mandag d. 10. april: 11-16
Mandag d. 16. oktober: 11-16

NB: VI GØR OPMÆRKSOM PÅ, AT MUSEET UDSTILLINGER PT. ER LUKKET GRUNDET UDSTILLINGSOMBYGNING. UDSTILLINGERNE GENÅBNES I SOMMEREN 2017. MUSEET BUTIK OG FROKOSTRESTAURANT ER ÅBEN J.F. ÅBNINGSTIDERNE I OMBYGNINGSPERIODEN, LIGESOM MUSEET STADIGVÆK AFHOLDER ARRANGEMENTER. 

Priser:
Voksne: 25 kr.
Pensionister, studenter: 15 kr.
Grupper (min. 15 pers.): 15 kr. pr. pers.
Børn og unge 0-17 år: Gratis
Skoleklasser, børnehaver: Gratis
Handikapledsagere kommer gratis ind på museet ved fremvisning af ledsagerkort.

Årskort:
Årskort voksne: 350 kr.
Årskort u. 27 år: 200 kr.

Årskort indeholder følgende:

  • Ubegrænset adgang til alle ROMUs besøgssteder (undtaget Domkirkemuseet) i et år fra udstedelsesdato
  • Rabat på udvalgte arrangementer
  • 10 % rabat på udvalgte varer i ROMUS museumsbutikker på Roskilde Museum, Lejre Museum, Sankt Laurentius og Frederikssund Museum
  • 10 % rabat på ROMUs egne publikationer
  • Tilsendt nyhedsbrev ved egen tilmelding til nyhedsbrev her 

Rabataftaler:
Museet modtager Copenhagen Card. Læs mere om Copenhagen Card her.
Der ydes 25% rabat på museets entrébillet ved fremvisning af Politiken Plus-kort. Læs mere om Politikken Plus aftale her.
Kortholdere fra “ICOM” samt “Organisationen Danske Museer” har gratis adgang til museet.
Museet tager i mod følgende kreditkort: Dankort, Visa, Visa Electron, VPay, MasterCard, Maestro, JCB, Unionpay, American Express

Til top
post-1306

BØRNETIME: ER DU NEDE MED DIN BY?

BEGIVENHED

SMAG DIG GENNEM BYEN- Byvandring og foredrag i børnehøjde
Grise rendte frit rundt i gaderne. På Stændertorvet blev byens forbrydere straffet, så alle kunne se det. I Sankt Ols Stræde kunne man engang, når mørket brød frem nogle gange se en mærkelig kappeklædt mand køre i en hestevogn – nogle siger, at man kan støde på ham endnu. Roskilde by er meget gammel og fuld af spændende historier. Ku’ du tænke dig at høre nogle af dem?

I april inviterer børnetimen til en helt særlig tur rundt i byen. Det er en fortælling om børneliv i Roskilde, spøgelser, overfyldte toiletter, skurke og forbrydere. Og vi lover, at du får lov til at smage på historien undervejs – vil du med?


Tid, pris og sted
1.april, kl. 14 – 15
Pris: 25 kr. pr. person
Roskilde Museum

post-37

VI BYGGER NYT!

BEGIVENHED

Roskilde Museum skal have ny udstilling, og museet faste udstilling er derfor lukket frem til sommeren 2017. Mens den faste udstillinger er lukket er der stadigvæk rig mulighed for at komme tæt på Roskilde og din historie. I lukkeperioden afholder ROMU mange spændende arrangementer og events både på Roskilde Museum samt på ROMU´s andre besøgssteder i Roskilde – Sankt Laurentius på Stændertorvet, Lützhøfts Købmandsgård i Ringstedgade samt RAGNAROCK på Rabalderstræde. På Roskilde Museum vil der også fortsat være åbent i museumsbutikken og caféen,

Med den nye udstilling på Roskilde Museum og Museumskoncernen ROMU´s overordnede principper om inddragelse og relevans for brugerne, søger ROMU at understøtte borgernes mulighed for at leve ”det gode liv”. Med en øget bevidsthed om vores egen historie og skabelsen af et rum, hvor vi kan interagere med denne, vil vi fortælle historien om Roskildes store nationale betydning, som det historisk kulturelle magtcenter det har været lige siden den tidlige middelalder,” siger museumsdirektør i ROMU Frank Birkebæk.

Det nye udstillingsdesign udvikles i samarbejde med det kreative bureau Dear Brand, som også står bag den nye udstilling på Lejre Museum. Genåbningen af Roskilde Museum sker i sommeren 2017, og den nye udstilling er finansieret med støtte fra Nordea-Fonden, Roskilde Kommune, Augustinus Fonden og Bikubenfonden

post-1234

SPISEHUSET ROMUS

BEGIVENHED

Vores mål er at drive Romus i samme ånd og sjæl, som vi gør det på Rørvig Kro. Vi sætter stor fokus på god mad, vin og kaffe, samt en hyggelig stemning og afslappet betjening. Vi glæder os til at byde jer velkommen Tanja og Lars, Spisehuset ROMUS:

ROMUS er Roskilde Museums frokostrestaurant, og drives af Tanja og Lars, der også bestyrer Rørvig Kro. ROMUS har et udvalg af både små og større anretninger, kolde og varme retter, kager, desserter, børnemenuer samt kaffe, te og drikkevarer. Romus har også mulighed for selskaber med helt op til 200 gæster, både i og ud af huset. Cafeens vægge, loft og lamper er dekoreret og designet af Roskildes stolte kunster, Peter Brandes.
Få mere information om Spisestedet ROMUS via deres egen hjemmeside www.romus.nu

Folkekøkken hver onsdag kl.17:00-19.30.
Hver onsdag inviterer vi indenfor til Folkekøkken. Hver gang er der en nye spændende og delikat ret på menuen.

Se alle onsdags-menuerne og praktisk information om ROMUS Folkekøkken her.

post-373

Museumsbutik

BEGIVENHED

I museumbutikken på Roskilde Museum finder du et varieret udvalg af varer lige fra historiske smykker, bøger, legetøj, drikke og meget mere. Mange af varerne kommer med en lille historie tilknytte. I butikken kan også købes billet til museets udstillinger samt til museets forskellige arrangementer. Det er gratis entré til museets butik.

Museumsbutik
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde
T 4631 6529
roskildemuseum@romu.dk

Åbent i dag
d.28-3-2017
11.00-16.00